SluitenX

Hoe gaat het met jouw motivatie? Still going strong?!

07 - 02 - 2018

Ok, de januari maand is voorbij gevlogen. De goede voornemens en zijn nog in volle gang, hangen aan een zijde draadje of zijn al verleden tijd. Hoe kan het toch dat we vol goede moed en motivatie ergens aan beginnen en toch vaak alweer snel in ons oude patroon vervallen?

Als we kijken naar de top drie goede voornemens, dan zijn dit:

  1. Meer bewegen (28%)
  2. Minder druk maken (26%)
  3. Afvallen (25%)

In mijn ogen is kunnen we dit samenvoegen. Een collectief aantal punten die worden omschreven met het woord ‘sporten’. Dat we het daar over eens zijn is duidelijk. Wat maakt het dan toch zo lastig om dit motief vol te houden?

We kunnen allemaal sportkleding en sportschoenen aantrekken, maar wat je vervolgens gaat ondernemen bepaald voor een zeer groot deel je motivatie om te blijven bewegen. Want immers zonder motivatie: geen resultaat!

Ga je hardlopen zonder instructies; fitnessen zonder begeleiding, tennissen zonder techniektraining? 100% zeker dat je na geringe tijd er al mee ophoudt.

Om even terug te komen op motivatie. Dat kunnen we onderverdelen in intrinsieke- (vanuit jezelf in beweging komen) en extrinsieke motivatie (vanuit externe prikkels in beweging komen). In eerste instantie heb je een intrinsieke motivatie om meer te bewegen; minder druk te maken; af te afvallen. Dit zet jou aan tot actie. Om deze actie vol te blijven houden en dit lichamelijk verantwoord te blijven doen zoek je naar extrinsieke motivatie. Personal Coach Trainer Training

Maar liefst 90% van de intrinsieke motivators haken af. 10% kan op eigen benen staan. Je hoeft je nergens voor te schamen om die externe prikkel op te zoeken. Deze manier is vaak de meest verantwoorde vanwege de kennis en ervaring die de externe motivator met zich meebrengt.

Relateren we dit terug naar mijn vak, Personal Training en Coaching: functioneel trainen onder begeleiding met veel aandacht aan mentale coaching en voeding. Samen te werk gaan aan een doelstelling die je intrinsiek bedacht hebt. Hoe mooi is het om collectief deze doelstelling te editen en gaandeweg nog veel meer nevendoelstelling mee te pikken?

Ik zie de mensen bij Personal Impulse groeien, ontwikkelen, afvallen, zweten, durven, stukgaan, veranderen, voor zichzelf opkomen, schreeuwen, spiermassa krijgen, geïnspireerd raken, emotioneel worden, schrikken, lachen, maar vooral ook heel veel genieten!!

Ik waardeer mijn loopbaan als Personal Trainer enorm!

Niek

 

 

Reacties zijn gesloten.