SluitenX

Referenties

* DE HIER GEBRUIKTE REFERENTIES ZIJN EEN PERSOONLIJKE MENING OF ERVARING EN KUNNEN VAN PERSOON TOT PERSOON VERSCHILLEN. AAN RESULTATEN KUNNEN GEEN GARANTIES WORDEN ONTLEEND.

Anoeska Mantje "Ik ben ontzettend trots op mijn behaalde resultaten"* 1

Graag wilde ik Personal Training doen om mijn trainingen uitdagender te maken, met als resultaat dat ik wat strakker zou worden. Omdat ik bijna ging trouwen, wilde ik zo strak mogelijk in mijn trouwjurk, zodat ik me zelfverzekerd zou voelen op mijn trouwdag.Ik heb er voor gekozen om Personal training bij Mark te doen, omdat ik eerder ook bij hem heb getraind en zijn aanpak prettig vindt.

Ik ben ontzettend trots op mijn behaalde resultaten. Door de trainingen zijn zowel mijn buik, billen en benen strakker geworden. Ook heb ik een betere houding gekregen, door het trainen van de spieren in mijn rug en mijn buik. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat ik me een stuk fitter voelde, waardoor ik mijn onregelmatige werk beter vol kan houden. Ik heb ervaren dat wanneer ik intensiever train, ik mij beter kan concentreren, beter slaap en meer energie heb overdag.

Dankzij de Personal Training ben ik mij bewuster van de werking van mijn lichaam en train ik zelf nu een stuk gerichter. Ik probeer beter op mijn houding te letten tijdens het sporten en heb weer ontzettend veel motivatie om te trainen.

Ik ben blij met mijn keuze voor Mark als Personal Trainer. Hij weet elke training opnieuw uitdagende oefeningen te bedenken, en zorgt dat ik net dat extra stapje harder zet voor het beste resultaat. Mark is toegankelijk en open, wat de communicatie makkelijk maakt. Ook vind ik het prettig dat Mark ook open staat voor mijn eigen inbreng. Hij vraagt dan ook regelmatig wat ik leuk zou vinden voor de volgende keer.

Je merkt dat Mark ervaring heeft en goed weet waar hij over praat. Hij is alert op een juiste houding tijdens de oefeningen en stuurt bij waar nodig. Vragen over voeding en de werking van je lichaam weet hij te beantwoorden.

Bij blessures of pijntjes weet Mark door de juiste vragen te stellen waar je last van hebt en hoe je dit kunt voorkomen. Omdat hij tevens ervaring met Trigger Point Therapie heeft, kan hij met kleine oefeningen helpen om een blessure te voorkomen of aan te pakken bij de oorzaak.

Wanneer het weer het toelaat, trainen we buiten. De trainingen zijn nooit saai en de tijd vliegt voorbij.

Dit alles maakt dat ik altijd wel Personal Training zou willen doen!

Charlot Reimert ‘’Mijn lichaam is nog nooit zo strak geweest!’’* 2

Ik ben nooit echt ontevreden over mijn lichaam geweest, maar mijn conditie was echt 0,0. Wel was ik in een zeer korte tijd veel aangekomen en hier moest verandering in komen.

Mijn zusje trainde al bij Mark en kwam altijd met enthousiaste verhalen thuis. Toen dacht ik, dit wil ik ook!

Ik wilde graag terug naar mijn oude gewicht, maar mijn lichaam is nog nooit zo strak geweest!

Mijn conditie ging met sprongen vooruit en ik kon dit sterk merken in mijn dagelijkse leven. Ik ben nu veel fitter, zit lekker in m’n vel en heb veel meer energie. Zelfs mijn huid begon weer te stralen en dit al na een paar Personal Trainingen bij Mark.

Mark daagt je uit om je grenzen te verleggen. Elke keer bedenkt hij wel weer een andere training, daarom is Personal Training is nooit saai.

En natuurlijk het belangrijkste: Marks humor;)

Ook al moet ik van Heeten naar Deventer rijden om Personal Training te volgen bij Mark, dit heb ik er graag voor over.

Absoluut een aanrader!

 

Gitta Keijzer "Ik voel me letterlijk en figuurlijk sterker!"* 3

Vanuit een traject van bijna 2 jaar met ernstige rugklachten
(hernia-operatie) en schouderproblemen was mijn spierkracht en conditie minimaal en was ik daarnaast ik erg onzeker om weer te gaan sporten. Als ik wat probeerde had ik toch weer snel klachten waardoor mijn angst groter werd en ik weer kwam stil te liggen. Hierdoor bouwde ik geen spierkracht en conditie op, wat juist voor mij wel heel belangrijk was om weer sterker te worden. Ik kwam gevoelsmatig in een vicieuze cirkel terecht.
Niet sporten betekende voor mij ook dat ik mijn energie niet kwijt kon en mijn gewicht behoorlijk toenam. Hierdoor zat ik weer niet lekker in mijn vel en stond ik duidelijk niet in mijn kracht.

In de eerste instantie ben ik bij Mark terecht gekomen voor zijn Triggerpoint Therapie i.v.m. mijn schouderklachten. Deze therapie heeft mij zo goed als van mijn klachten afgeholpen.
Tijdens deze sessies kwam Personal Training ter sprake. Door wat Mark mij vertelde werd ik steeds enthousiaster en had ik duidelijk het gevoel, dit is wat ik nodig heb. Iemand die letterlijk naast mij staat en mij helpt om weer
zelfvertrouwen te krijgen in mijn lijf en mij sterker te maken qua spierkracht en conditie.

Mijn schouder en rugklachten zijn zo goed als weg en ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug in wat ik o.a. qua sporten weer kan.
Ik heb duidelijk meer spierkracht waardoor ik mij sterker voel en een veel betere houding. Ik ben een aantal kilo¹s kwijt waardoor ik lekkerder in mijn vel zit.

Voel me letterlijk en figuurlijk sterker, wat ik ook duidelijk uitstraal, en dat in 3 maanden!
Voel me vrijer in mijn bewegingen waardoor ik thuis meer taken kan oppakken, ook mede door veel meer energie!

Ik vind Mark op een erg prettige manier begeleiden.
Hij is streng op momenten dat het nodig is waardoor je net even langer door gaat op momenten dat je eigenlijk wilt stoppen en je grenzen verlegd. Hij heeft humor waardoor de trainingen ook gewoon leuk zijn. Hij is rustig en dringt zich niet op in wat hij vind dat je moet doen.
Mark kijkt en luistert goed naar wat jij nodig hebt waardoor hij maatwerk levert in zijn begeleiding.
Hij heeft veel kennis van zijn vak, wat hij graag op een prettige manier met je wil delen.

Mocht ik in de toekomst het gevoel hebben dat ik weer een Personal Trainer nodig heb zal ik zeker weer met Mark een afspraak maken.
Personal Training van Mark is, door zijn laagdrempeligheid voor iedereen geschikt, welk doel je ook hebt en zal absoluut resultaat opleveren!

Hennie Lubberdink "HEEL VEEL AFGEVALLEN, MEER DAN 20 KILO!"* 4

Om mijn rugklachten in de toekomst te voorkomen, en om mij fitter en energieker te voelen, wilde ik afvallen en meer spierkracht ontwikkelen. Daarbij wilde ik het uiterste uit mezelf halen. Mede omdat ik een fysiek zwaar beroep uitoefen. Nu ben ik 22 kilo afgevallen!Ik ben veel energieker, fitter en ik voel me zelfverzekerder, zit lekker in mijn vel en heb meer discipline. Door mijn zelfvertrouwen heb ik zelfs een nieuwe baan! Kortom, een grote verandering in mijn leven! Mark heeft veel kennis en weet dit heel goed over te brengen, haalt het uiterste uit je! Wat de training leuk maakt zijn de vele variaties in training. Ik ben super blij dat ik Personal Training heb gedaan bij Mark, ik kan het iedereen aanraden!

Carolien Steenbruggen "Na 1 sessie was er al verschil merkbaar!"* 5

Ik had al langere tijd last van mijn schouders en nek, alles zat vast. Bij toeval ontmoette ik Mark bij de sportschool en hij vertelde dat hij me met de trigger point therapie zou kunnen helpen. Ik had er nog nooit van gehoord en wist niet wat ik ervan moest denken, maar wie niet waagt wie niet wint. Na 1 sessie (met de nodige pijn want het zat echt behoorlijk vast) was er al een verschil merkbaar, ik kon weer normaal opzij kijken en had veel meer kracht in mijn armen. Naast de schouders en de nek zijn ook de armen en de benen onder handen genomen, het was soms even afzien  maar na 5 sessies van een uur voelde ik mij een ander mens. Ik kan het iedereen aanraden!

Flor Viveros "Een fantastisch resultaat gekregen!"* 6

Toen ik bij Mark kwam had ik slechte houding, vooral in mijn schouder en rug.
Doordat Mark mij geadviseerd en overtuigd had dat ik een betere houding kon krijgen
als ik de Trigger Point zou doen, ben ik daarmee begonnen, ik was niet sceptisch.
Zo gedaan en een fantastisch resultaat gekregen!
Mijn schouders zijn nu gecorrigeerd en daardoor ook mijn rug. Ook ben ik bewuster van mijn houding
geworden. Mark je bent super enthousiast, professioneel en je weet wat je doet, daarom had ik
vertrouwen in je behandelingen.

Flor Viveros, Eigenares Salsa Viva

Ingrid Mans "Ik ben blij met de resultaten"* 7

Ik sport al een aantal jaren bij Studio Perfect en was wel toe aan een nieuwe uitdaging naast de reguliere lesjes. Hierin wilde ik vooral mijn houding, conditie en balans verbeteren. Verder wilde ik graag wat nieuwe oefeningen aanwennen, meer variatie in mijn programma! Wat strakker in mijn vel zou een mooie bijkomstigheid zijn.

Ik was zeker niet sceptisch, ik kende Mark al door zijn Trigger Point Therapie sessies en daarin had hij altijd goede tips en vloog de tijd voorbij. Het was altijd plezierig werken met Mark en daardoor had ik ook vertrouwen in de Personal Training. Alles was bespreekbaar en Mark bekeek hoe hij het beste resultaat kon behalen.
Ik ben blij met de resultaten. Ik heb het idee dat ik meer conditie heb, leniger ben geworden en inderdaad meer spiermassa op de juiste plekken heb ontwikkeld en daarmee ook strakker in mijn vel zit. Daarnaast is mijn coördinatie en balans toegenomen.

Ik heb nu meer besef van lichaam en eigen kunnen en beperkingen, een betere (ver)houding van mijn lichaam, nieuwe uitdagende oefeningen die zorgen voor kracht en conditie.
Ik ben bewuster van mijn leefstijl en heb nu meer inzicht in het sporten op zich.

Ik vind Mark een ontzettende plezierige en relaxte persoonlijkheid die je toch uit weet te dagen tot het maximale en veel inzet pleegt om jou jouw doelen te laten behalen. Hij toont echt commitment en zelfs nu na de Personal Training periode geeft hij nog tips, vraagt hij hoe het met me gaat, of ik vragen heb en of het sporten nog naar wens verloopt. Dus zeker een aanrader!

Titia Peelen “mijn spierkracht en mijn zelfvertrouwen zijn gegroeid”* 8

Ik sport al jaren en ben sinds anderhalf jaar als het mogelijk is twee keer per week bij het ‘krachthonk’-gedeelte van Studio Perfect te vinden. Daar ben ik dan bezig met mijn doel: ik kan mezelf ooit een aantal keren op eigen kracht optrekken. Eigenlijk geloofde ik er niet in dat ik dat kan, het lijkt me wel grappig en ach, je moet toch ergens naar toewerken? Ik ben een beetje het type luie sporter: als ik minder dan 3 keer per week train, vindt mijn geest altijd wel een excuus om maar niet te gaan: het regent, ik ben te moe, morgen komt het beter uit,…. En zweten tijdens een training, nuh, da’s niet echt nodig, toch? Ik train omdat ik mijn lichaam gezond, sterk en soepel wil houden. Maar, zo zegt een stemmetje, als je boven de 50 bent, moet je toch accepteren dat je achteruit gaat en je eisen gewoon bijstellen.
Omdat ik slechte knieën heb, zijn bovendien de mogelijkheden bij het trainen wat beperkt. De vooruitgang die ik in het begin boekte, bleef achter. Ook heb ik een mezelf een schouderblessure gegeven door overbelasting. Dat kostte me weer een paar maanden. Voorzichtig dus, niet te snel, maar wat dan wel? Met gezond verstand en soms wat tips van medesporters probeerde ik dus maar wat.
Het werd  op een gegeven moment wat saai, ik deed steeds dezelfde oefeningen, zonder de vooruitgang, dus, tja, wat doe je dan?
Op dat moment kwam Mark ‘in mijn leven’.  Na de TriggerPoint-sessies begon het echte werk. Het trainen. Nou had ik al gezien hoe mensen ‘afgeknepen’ werden door een PT-er, dus ik had hem al gewaarschuwd: dat hoef je bij mij niet te proberen. Nou echt wel, dus. Maar zo subtiel en zo vriendelijk, maar slinks, dat ik uiteindelijk toch op die grens van ‘ja-bekijk-het-maar’ en ‘oh-wat-is-dit-heerlijk’ mijn eigen verwachtingen overtrof en het nog goed voelde ook.
Mark had snel door wat hij moest doen om me fanatiek te maken. En het werkte. Ik kan me nog steeds niet optrekken, maar opdrukken lukt me en kan ik nu gemakkelijk uitbouwen. Mijn lijf is sterker, strakker, mijn spierkracht en mijn zelfvertrouwen zijn gegroeid.
Mark kent zoveel oefeningen, trainingsschema’s en, vooral, alternatieven voor oefeningen die vanwege mijn knieën of om andere redenen niet konden, dat ik hem volledig vertrouwde in de training die hij voorstelde.  Wat ik vooral mooi vind, is dat ik nu zóveel manieren mee heb gekregen om mijn training af te wisselen, dat ik hem niet meer nodig heb. Maar, zo makkelijk komt hij niet van me af. Ik ben echt van plan om hem nog af en toe in te schakelen voor een nieuwe update.
Ik ben óm: een personal trainer is een cadeau aan jezelf!

Atie van Ouwerkerk "Mijn rug geeft nauwelijks problemen meer"* 9

Ik het begin had ik relatief weinig conditie en door blessures waren mijn benen en rug een en al knoop.

Ik heb gekozen voor Mark, omdat ik hem ken en omdat hij overkwam alsof hij er (veel) verstand van heeft. Hij neemt het serieus.

Veel triggerpoint heeft de benen een stuk losser gemaakt , waardoor ik een stuk makkelijker ben gaan lopen. Ook mijn rug geeft nauwelijks problemen meer.

Ook is mijn conditie vooruit gegaan. Na een uurtje cardio kan ik nog makkelijk een uur PT aan.

Ik ben bewuster om aan het gaan met eten en drinken. Ook probeer ik de adviezen over structuur / ritme in mijn leven toe te passen.

Ik zou Mark zeker aanraden aan anderen, omdat hij het vak serieus neemt. Maar ook, omdat het soort training gericht is op het hele lijf en op de persoon die je bent.

Etienne Schaepkens "Een eyeopener als het gaat om ingesleten houdingspatronen"* 10

Techvisie Personeelsdiensten B.V. is een dynamisch uitzendbureau voor technisch personeel, personeel dat voldoende beweging krijgt op de werkvloer.

Maar hoe is dat voor het eigen personeel op de vestiging?

Om die vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij een Triggerpoint workshop gevolgd op onze vestiging in Deventer. Door Mark Stroebel werd helder en op enthousiaste wijze uitgelegd hoe triggerpoints (spierknopen) ontstaan en wat er aan te doen.

Vooraf werd van iedere medewerker een persoonlijk plaatje gemaakt van zijn/haar ‘knelpunten’. De workshop bestond vervolgens uit het doen van diverse oefeningen (o.a. met de Triggerpoint Foamroller) en samen met de duidelijke aanwijzingen van Mark konden de knelpunten direct aangepakt worden.

De reacties van de medewerkers, in eerste instantie vrij sceptisch, waren ronduit positief.

De workshop is vooral een eyeopener als het gaat om ingesleten houdingspatronen en om die te doorbreken. Zeker aan te raden!

Jo Busch “Mijn zelfvertrouwen is er enorm op vooruit gegaan”* 11

Voordat ik Mark 5 jaar geleden in zijn rol als PT-trainer leerde kennen, had er al een aantal jaren PT op zitten bij een van zijn voorgangers bij studio Perfect. Het concept als zodanig was beslist niet nieuw voor mij.

Omdat zijn voorganger stopte bij Studio Perfect, viel ik min of meer in een gat. Op het moment dat de sessies met Marks voorganger zo abrupt eindigden, merkte ik al heel gauw dat ik die persoonlijke begeleiding miste. Ik voelde me in die tijd best wel een beetje onthand. Had ik eindelijk iets ontdekt met structuur, persoonlijke begeleiding, veilig mijn eigen grenzen opzoeken en verleggen en gemotiveerd presteren, stond ik opeens met lege handen.

Het feit dat Mark met PT startte, was voor mij dé kans om de draad weer op te pakken en weer echt aan fysieke en mentale opbouw te gaan werken.

Sceptisch was ik totaal niet, want ik kende Mark tenslotte al een hele tijd en we hadden al wel vaker contact gehad over veilig sporten en verantwoord gebruik van toestellen op de sportschool.

Toen Mark voor zichzelf begon als PT-trainer was het eigenlijk logisch dat ik zo snel mogelijk op zijn initiatief inhaakte. Dit was wat ik zocht, simpelweg omdat ik het miste, omdat ik met het PT-concept goede ervaring had opgedaan in het verleden en omdat de meerwaarde voor mijn fysieke en mentale gesteldheid enorm is.

Ik merk dat ik letterlijk en figuurlijk een stuk beter in mijn vel zit.

Ik kan lichamelijk veel meer aan dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Ik durf nu ook tijdens mijn eigen sportsessies grenzen op te zoeken.

Ik heb een veel beter inzicht in houding, beweging, kracht, ademhaling
en verantwoord gebruik van apparatuur.

Mijn zelfvertrouwen (m.n. tijdens de bokssessies) is er enorm op vooruit gegaan.

Ik denk nu heel kritisch na over voeding, drank en allerlei leefgewoonten.

Mijn gevoel voor eigenwaarde zit flink in de lift.

Mijn leven krijgt steeds meer structuur.
Ik durf steeds meer dingen aan.
Als mensen mij op de sportschool vragen naar PT en Mark Stroebel – laat ik geen enkel moment schieten om Mark te promoten en onze sessies tot in detail uit te leggen! Omdat Mark is wie hij is en omdat Mark de dingen doet zoals hij ze doet!

Anne Bloem “Direct merkbare resultaten”* 12

Wegens aanhoudende schouderklachten, een stijve nek en hoofdpijn, waar ik veel vooral veel last van had tijdens mij favoriete les Bodypump, besloot ik om trigger point therapie bij Mark Stroebel van Personal Impulse te doen. Ik stond er eerst heel sceptisch tegenover, vooral aangezien een half jaar fysiotherapie niets had opgeleverd. Maar na verschillende goede verhalen over trigger point therapie te hebben gehoord van mensen die reeds een serie behandelingen achter de rug hadden, heb ik toch besloten om een proefsessie te proberen. Door het soepele gevoel in mijn spieren en de direct merkbare resultaten ben ik ermee doorgegaan. 6 sessies later was ik van mijn schouderklachten en mijn stijve nek af! Bijkomend voordeel was dat ik meer gewicht aankon tijdens de Bodypump en mijn uithoudingsvermogen merkbaar verbeterd was. En geen hoofdpijn meer! Ondanks dat ik in Colmschate terecht kon voor trigger point therapie, ben ik blij dat ik naar Mark ben gegaan! Door de kennis die Mark met mij heeft gedeeld ben ik nu in staat om zelf mijn klachten te behandelen. Zeer professionele en ervaren trainer! Bedankt Mark!

Chris Oosthof "Nu ben ik in 3 maanden 12 kilo afgevallen!"* 13

Vanwege een burn-out kwam ik thuis te zitten, mijn conditie was zeer slecht, ik had behoorlijk overgewicht en mijn bloeddruk was veel te hoog. Bij mijn werkgever had ik aangegeven dat ik graag een Personal Training traject zou willen volgen i.p.v. de gewoonlijke weg, om zo weer z.s.m. aan het werk te kunnen en uit de ziektewet te komen. Mijn werkgever kende een goede trainer, zo ben ik bij Mark van Personal Impulse gekomen. Nu ben ik in 3 maanden 12 kilo afgevallen en is mijn vetpercentage met ruim 9% afgenomen. Ik zit weer lekker in mijn vel, heb veel meer energie en ik ben weer aan het werk! Mijn zelfvertrouwen is enorm verbeterd, evenals mijn motivatie om te blijven sporten en gezond te leven. Conditioneel is het nu niet te vergelijken met hoe het was, een enorm verschil! Dankzij de professionele begeleiding van Mark ben ik gemotiveerd om deze stijgende lijn door te zetten. Ik zou iedereen een Personal Trainings traject bij Mark aanraden, elke training is er verbetering, en vooral een stap naar een gezonder leven. Bedankt Mark!

Peter Pijl “Compliment aan P.I. en een aanrader voor andere bedrijven”* 14

Wij hebben Personal Impulse gevraagd onze medewerkers voor te lichten over voeding en de gevolgen voor hun eigen persoonlijke fitheid. Onze medewerkers zijn zich meer bewust gaan worden van hun eetpatroon en de gevolgen die dat heeft voor hun welzijn. Mensen praten er openlijk over en je ziet mensen veranderen. Tevens heeft het resultaat op de arbeidsmoraal, namelijk een fittere uitstraling. Door ook hun eigen partner erbij te betrekken is er dus ook een verlengstuk buiten het bedrijf. Het is niet het zoveelste dieet of de zoveelste afslankcursus waar je mee bezig bent, maar echt inzicht geven in je eetgedrag. Gepland was een sessie van 1½ uur bij ons bedrijf, hetgeen door de boeiende vragen en antwoorden 2½ uur werd. Het is niet alleen maar absorberen van info, maar interactief de mensen laten reageren op wat ze horen en zien. Door beelden te laten zien wat het met je lichaam doet en uitleg bij die beelden en levendige statistieken ben ikzelf ook mijn eetpatroon gaan wijzigen. De opvolging na de sessie is ook uitstekend geregeld. Medewerkers worden desgewenst van menu’s te voorzien. Compliment aan Personal Impulse en een aanrader voor andere bedrijven om eens wat nieuws te proberen.

Erwin Reimert "Ik heb nu meer kracht, conditie en explosiviteit"* 15

Ik ben via mijn zussen bij Mark terecht gekomen. Zij volgde al Personal Training bij Mark in Deventer voor ongeveer 3 a 4 maanden voordat ik ook besloot deze stap te zetten, vooral door de resultaten die ik zag bij mijn zussen.
Ik heb toen voor Personal Training gekozen om meer spiermassa te creëren zonder blessures op te lopen.
Nu ben ik ongeveer 6 maanden verder. Ik merk dat ik fitter en zelfverzekerder ben. Voor mijn sport(Dansen) heb ik ook veel voordelen gemerkt. Ik heb nu meer kracht, conditie en explosiviteit in mijn bewegingen. Ik kan de trainingen nu beter volhouden.
Doordat ik er voor koos om onder begeleiding te trainen merk ik dat ik tijdens de lessen m’n grenzen elke keer kan verleggen. Mark kan je in de oefeningen goed corrigeren om blessures te voorkomen.
De trainingen kunnen zwaar zijn maar het blijft altijd gezellig tijdens de trainingen. Dat is ook een van de redenen dat ik ervoor heb gekozen om onder begeleiding te trainen met Mark als de ideale Personal Trainer voor mij.

Etienne Schaepkens “Het is de investering dubbel en dwars waard!”* 16

Ik sportte wel regelmatig (met name cardio, mountainbiken en af en toe trainen met gewichten) maar ik behaalde niet de gewenste resultaten. Mijn conditie was op zich wel in orde maar ik creëerde niet meer spiermassa en ook het alom bekende ‘bierbuikje’ bleef zitten. Verder had ik altijd last van pijntjes. Met name aan mijn schouders en rug.

Ik ben begonnen met PT omdat ik nu eindelijk wel eens de resultaten wilde behalen die ik altijd voor ogen had. Als ik nog iets wilde veranderen moest ik dat (qua leeftijd) nu toch echt serieus gaan oppakken.

Ik was in het begin wel een beetje sceptisch. Zou een personal trainer mij op zo’n manier kunnen begeleiden dat ik wél de resultaten kon behalen die ik wilde? Had ik al die jaren van sporten het zelf verkeerd aangepakt dan? Natuurlijk is er ook het kostenplaatje. Zouden de resultaten opwegen tegen de investering (financieel en qua tijd) die ik moest doen?
Ik ben nu ongeveer een half jaar bezig met PT en ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb. Mijn trainer heeft niet alleen qua manier van trainen mijn ogen geopend maar geeft ook handige tips met betrekking tot voeding zodat de resultaten van mijn inspanning optimaal zijn. Mijn spiermassa is behoorlijk toegenomen (zo’n kilo of acht) en dat is met name bij mijn armen en borst goed te zien. Ik boek ontzettend snel resultaat met het gewicht dat ik met mijn armen en benen kan wegdrukken. Ook het beruchte bierbuikje is aan het afnemen en de pijntjes die ik voorheen veel had zijn verdwenen. De enige pijn die ik nu heb is de spierpijn die ik vaak heb na een goede training met Mark.

Wat er voornamelijk veranderd is in mijn dagelijkse leven is dat ik serieus ruimte heb gemaakt voor een aantal uren sporten per week. Ook ben ik mij meer bewust van wat ik eet (en niet eet). Ik voel me fit en ben trots op mezelf dat ik zo snel resultaat boek. Het is de investering dubbel en dwars waard!

Mark is een erg prettige trainer. Hij weet mij op de juiste manier te motiveren zodat ik steeds een stapje verder ga en ook kán gaan. Hij houdt van een geintje (en daar is ook ruimte voor) maar er moet wel gewerkt worden. Als ik een keer mijn dag niet heb weet hij mij toch op zo’n manier aan te sporen zodat ik alsnog het beste uit de training haal. Vooral ook de combinatie van zijn kennis met betrekking tot trainen en voeding is erg positief.

Krik Wanschers “Wanneer je goed oplet heb je voor je hele leven iets aan de lessen”* 17

Ik lig regelmatig thuis over een paar tennisballen te rollen

Als je ergens geen zicht op hebt dan is dat wel je houding. Mark sprak me aan toen ik mijn twintig minuten deed op een crosstrainer. Opgetrokken schouders die ook nog eens wat naar voren hellen. Ik stond kort door de bocht gezegd nogal krom in de ogen van Mark. Klachten? Ja, natuurlijk. Pijn in de onderrug en inderdaad allerlei knooppunten in de schouders en bovenrug. Mark kneep er even in en ik voelde de pijnscheten over mijn rug lopen.

Van Triggerpoint had ik al eens gehoord via een fysiotherapeut. Hij deed iets met naalden. Mark zou het met tennisballen kunnen. Ik besloot het te doen, vooral omdat je de aangeleerde technieken ook heel erg makkelijk thuis zou kunnen doen. Nu lig ik regelmatig met mijn onderrug over twee tennisballen die ik met duck-tape aan elkaar heb geplakt, te rollen. En wanneer ik merk dat mijn schouders weer gaan hangen, denk ik altijd even terug aan de lessen die Mark me gaf.

Pijn deed het zeker en dat doet het nog steeds wanneer met mijn bovenbeen of onderrug over een tennisbal rol. Maar de verlichting daarna is zoveel lekkerder. Mark had het me allemaal uitgelegd en er ook voor gewaarschuwd. Ik denk dat daarin ook de kracht van de begeleiding zit: Mark verkoopt geen onzin en wanneer je goed oplet heb je voor je hele leven iets aan de lessen.

Inez Bosch 18

Daphne W. "Een investering in mijn gezondheid, ik behaal mijn doelen ruimschoots"* 19

Voorheen sportte ik regelmatig. Ik heb altijd veel plezier in sporten gehad en ook diverse sporten beoefend. Als gevolg van een nieuwe baan/ opleiding en verhuizing ben ik vrij plotseling gestopt met sporten. Ik kwam in korte tijd flink wat kilo’s aan en merkte bovendien dat ik veel minder energie had, waarna ik mij toch weer heb ingeschreven bij de sportschool. Door mijn lage energieniveau merkte ik dat ik mijn plezier in het sporten kwijt was met als gevolg dat ik minder fanatiek trainde en maar weinig resultaten behaalde.

Sceptisch was ik niet echt, maar ik vond het vooral veel te duur (zeker naast mijn abonnement bij de sportschool). Bovendien was ik van mening dat ik zelf mijn doelen wel kon behalen en daar geen personal trainer voor nodig had. Tot ik een keer een proefles volgde. Ik merkte dat deze training van een totaal ander niveau was en vond het heerlijk om echt het maximale uit mijn lichaam te halen. Echter wel gecontroleerd en onder professionele begeleiding. Ook het type training (waar ik zelf voor kon kiezen) sloot precies aan op mijn wensen; veel explosiviteit en uitdaging. Het argument dat het veel te duur was, vervaagde hierdoor (ik merkte dat het, het dubbel en dwars waard was) en besloot een abonnement voor drie maanden af te sluiten. Inmiddels ben ik tien maanden verder en ben ik nog lang niet van plan te stoppen met Personal training. Het is een investering in mijn gezondheid, ik behaal mijn doelen ruimschoots en vind het veel te leuk.

Ik ben een groot deel van de kilo’s die ik aangekomen ben kwijt, heb veel meer energie en vooral heel veel plezier in het sporten. Maar nog belangrijker, ik heb zowel mentaal als fysiek veel meer kracht opgebouwd.

Mark je begeleiding is zeer deskundig en professioneel. Duidelijk is dat je erg veel kennis van zaken hebt. Je kent zeer veel trainingsvormen, oefeningen en geeft heldere, werkzame adviezen met betrekking tot voeding die een blijvend/permanent resultaat geven en bovendien goed hanteerbaar zijn (je kunt gewoon ‘normaal’ blijven eten). Ook luister je aandachtig naar mijn wensen en pas je daar de trainingsprogramma’s op aan. Geen één training is hetzelfde en je zorgt dat het blijvend afwisselend en uitdagend is. Je let goed op mijn lichaamshouding en bewegingen en je zorgt ervoor dat blessures voorkomen worden waardoor ik, ondanks mijn relatief zwakke knieën, maximaal kan trainen. Daarnaast is het duidelijk zichtbaar dat je veel plezier in je vak hebt, waardoor je mij optimaal weet te motiveren (hoe zwaar een oefening ook is).

Hedda Bravenboer "Overtuigd door de kennis, ervaring en professionele begeleiding"* 20

Sinds een half jaar volg ik personal training bij Mark. Voordat ik bij Mark begon was ik te zwaar, futloos, en altijd aan het lijnen en diëten. Ook had ik weinig kracht en een slechte balans en coördinatie. In het begin was ik sceptisch over personal training, vooral door onwetendheid blijkt, want na een proef training was ik helemaal overtuigd door de kennis, ervaring en professionele begeleiding. Nu ben ik inmiddels 9 kilo afgevallen, is mijn leefstijl compleet veranderd, en ga ik er vaker op uit dankzij mijn hernieuwde energie, en ervaar ik vrijwel geen stress meer!

In mijn dagelijkse leven merk ik aan alles dat mijn coördinatie, balans en flexibiliteit enorm verbeterd zijn. Wat ik zo waardeer aan de lessen van Mark is dat hij zo geduldig is, duidelijke uitleg geeft en mij mijn grenzen laat verleggen. Een zeer prettige manier van lesgeven! Ook buiten de lessen om geeft hij vaak tips en helpt hij mij bij de uitvoering van uitdagende oefeningen. Mark je bent een top trainer! Ik zou je bij iedereen aanraden!

Heleen de Bruin "Heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn eigen bedrijfje ben gestart!"* 21

Voordat ik bij Mark begon vond ik sport maar saai. Ik deed mijn verplichte rondje en ik was weer blij als het over was. Mijn geweten was gerust gesteld en ik hoefde me niet schuldig te voelen.
Ik zag Mark al een paar keer bij de sportschool lopen en zijn trigger therapie zag er spannend uit.
Mark heeft mij allerlei nieuwe oefeningen geleerd en ook het sporten werd weer leuker. Nu ga ik weer vaker naar de sportschool en ik heb er weer zin in. Mark denkt echt met mij mee en past de oefeningen speciaal op mij af. Heeft een grote kennis van vrijwel allerlei sporten en beheerst de meeste technieken. Mark is echt grondig in zijn trainingen. Zijn constante aanmoedigingen zorgde ervoor dat ik steeds een stukje verder ging. Deze houding heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn eigen bedrijfje ben gestart!

Carolien Steenbruggen "Na 5 sessies voelde ik me een ander mens!"* 22

Ik had al langere tijd last van mijn schouders en nek, alles zat vast. Bij toeval ontmoette ik Mark bij de sportschool en hij vertelde dat hij me met de trigger point therapie zou kunnen helpen. Ik had er nog nooit van gehoord en wist niet wat ik ervan moest denken, maar wie niet waagt wie niet wint. Na 1 sessie (met de nodige pijn want het zat echt behoorlijk vast) was er al een verschil merkbaar, ik kon weer normaal opzij kijken en had veel meer kracht in mijn armen. Naast de schouders en de nek zijn ook de armen en de benen onder handen genomen, het was soms even afzien  maar na 5 sessies van een uur voelde ik mij een ander mens. Ik kan het iedereen aanraden!

Bregtje Hermans "In korte tijd een stuk soepeler"* 23

Mark heeft mij geholpen met het verminderen van mijn schouderklachten en mij in korte tijd een stuk soepeler weten te maken. Ook heeft hij mij veel geleerd over gezonde voeding. De grootste eye opener: meer eten! Mark is een prettige trainer: hij luistert, geeft goede adviezen en komt altijd met een gevarieerde training. Ook weet hij goed te motiveren wanneer je het liefst de handdoek in de ring gooit.

Pauline Buur "Meer flexibiliteit, een betere doorbloeding en een ontspannen gevoel in mijn spieren"* 24

Na een lange periode van pijnklachten in mijn voet(wat later Artrose bleek te zijn), kwam ik bij Mark terecht vanwege de Trigger Point Therapie. Na een beweeganalyse bleek dat ik ook verscheidene spieren had die onder spanning stonden en zorgden voor een slechte lichaamshouding. Na een verkeerde diagnose bij de huisarts en medicijngebruik dat geen verandering teweegbracht, was ik best wel sceptisch over deze behandeling. Door de Trigger Point behandelingen zijn de pijnklachten in mijn voet niet verholpen, maar is de pijn wel aanzienlijk minder en is mijn houding weer goed. Vooral bij de Yoga merk ik dat ik meer flexibiliteit heb, een betere doorbloeding en een ontspannen gevoel in mijn spieren. Ook voelt het weer natuurlijk om rechtop te zitten/lopen. Mark is een zeer betrokken, professioneel en heeft veel kennis. Ook heeft hij een goed luisterend oor. Vanuit mijn eigen ervaring zou ik Mark bij iedereen aanraden!

Adrie R "Al na de 1e sessie merkte ik al dat ik een betere houding had"* 25

Ik had last van verkrampte spieren tussen mijn schouders, waardoor mijn schouder wat voorover staan. Ik heb nu 2 sessies gedaan en het werkt echt. Ik had Mark gekozen als trainer. Hij weet precies waar hij het over heeft en had direct door welke spieren aangepakt moesten worden. Het had direct resultaat. Al naar de 1e sessie merkte ik al dat ik een betere houding had.

B. Schutte "Gelukkig kan ik inmiddels weer pijnvrij 10 kilo extra tillen"* 26

Tijdens enkele bank druk oefeningen die meestal pijnlijk waren attendeerde Mark mij op het feit dat deze tevens scheef werden uitgevoerd. Als 50 plusser dacht ik dat leeftijd hierbij een rol speelde maar Mark wees me op de triggerpoints als mogelijke bron van mijn klachten.

Hoewel ik er aardig sceptisch tegenover stond ben ik toch zijn triggerpoint therapie gaan volgen. Mark’s enthousiasmerende begeleiding zorgde ervoor dat ik de soms intensieve oefeningen goed kon volhouden. Gelukkig kan ik inmiddels weer pijnvrij 10 kilo extra tillen en ben ik dan ook blij de therapie te hebben gevolgd.

Zoran Uletilovic "Zeker een aanrader voor andere bedrijven die kampen met dezelfde uitval van medewerkers"* 27

We hebben al meer dan acht jaar en hele bekwame monteur in dienst, Chris Oosthof. Chris had zich ziek gemeld tijdens werkzaamheden op een bouwproject, met vermoeidheid/burn-out klachten. Na gesprekken met hem en met de Arboarts , bleek dat hij eigenlijk de hele dag vermoeid was. Chris kampt ook met overgewicht, vooral voor iemand van zijn leeftijd.

Chris zag de gebruikelijke gang van zaken om weer terug in het arbeidsproces te komen niet zitten, en wilde eigenlijk een ander pad bewandelen. Na gesprekken bleek dat hij niet aan sport deed en eigenlijk als eerste na het werk de bank en tv opzocht. Conditioneel, fysiek en mentaal voelde hij zich erg zwak.

Besloten om op zoek te gaan naar een Personal Trainer, door goede verhalen kwamen wij bij Mark Stroebel van Personal Impulse terecht. Eerst zijn we in gesprek gegaan met Mark om te kijken wat er mogelijk zou zijn voor Chris. Chris stond eerst sceptisch tegenover dit soort dingen, maar is de uitdaging toch aangegaan.

Onder begeleiding van Mark heeft hij drie maanden keihard getraind, met als resultaat dat hij weer opbloeide en al snel weer gedeeltelijk beschikbaar was voor werkzaamheden. Chris was weer inzetbaar en heeft twee maanden halve dagen gewerkt, daarna heeft hij genoten van drie weken vakantie en nu is hij weer fulltime aan de slag!

Chris is weer helemaal opgebloeid, is veel afgevallen en is weer fit. Zijn conditie niveau is nu weer goed en hij heeft meer spiermassa gekregen, waardoor hij zijn werk veel beter vol kan houden. Chris is proactief en als hij nu op de zaak komt kijkt hij totaal anders uit zijn ogen dan een aantal maanden geleden.

Zeker een aanrader voor andere bedrijven die kampen met dezelfde uitval van medewerkers door soortgelijke klachten. Chris, maar ook ikzelf zijn blij dat we deze weg zijn ingeslagen, waardoor de tijd in de ziektewet met dergelijke klachten tot een minimum is gebleven. Goed werk Mark!

Ronald Liefveld "Elke behandeling geeft progressie"* 28

Een opkomende pijn in de linker bovenarm bij het naar boven bewegen van de arm,was aanleiding om “even” ernaar te kijken. Ik heb een aantal sessies met Mark achter de rug en elke keer weer is het een verrassing hoeveel trigger points er in mijn spieren zitten. Maar elke behandeling geeft progressie. Me fit voelen is meer van zelf sprekend geworden. Ik verwacht beter blessure resistent te blijven , kleine kwaaltjes zullen makkelijk tijdig aangepakt kunnen worden. Mede omdat je voelt dat je bewuster met je spiermassa omgaat.

Klaus Seybert "Direct al bij de eerste behandeling voelde ik al verbetering"* 29

Sinds vijf jaren train ik nu bij Studio Perfect. Mijn passie was altijd het zo veel mogelijk opbouwen van spiermassa en ik moet zeggen (ondanks mijn hoge leeftijd) lukte dit toch wel aardig. Maar tot voor circa een jaar geleden ging het allemaal ineens wat slechter het lichaam werkte niet meer mee, met wat sukkelen van vallen en opstaan en diverse sportmassages. Kwam ik uiteindelijk bij Mark terecht die had het over een Trigger Point behandeling. Naar wat twijfelen dacht ik,… toch maar eens proberen. Direct al bij de eerste borstspier-behandeling voelde ik al verbetering en ik had ineens meer lucht en mijn schouders stonden weer rechter. Mijn sessies, zijn nu uitbehandeld en heb weer plezier in het trainen.

Ellen Wielink "In tegenstelling tot de verwachting van mijn chirurg; hij gaf aan dat de kans op volledig herstel nihil was"* 30

In een periode van 3 maanden heb ik samen met Mark hard gewerkt om, na mijn rechter schouder gebroken te hebben, zoveel mogelijk de functie terug te krijgen. Door de professionele begeleiding en motivatie van Mark heb ik, in combinatie met 2 keer per week fysiotherapie, een intensieve training kunnen doen. De combinatie van fysiotherapie en personal training heeft uiteindelijk geresulteerd in een volledig herstel van het functioneren van mijn schouder. Dit in tegenstelling tot de verwachting van mijn chirurg; hij gaf namelijk aan dat de kans op volledig herstel nihil was. Je zult begrijpen, dat ik uitermate tevreden met het gevolgde traject bij Mark. In het geval van een hardnekkige blessure raad ik dan ook een ieder aan op professionele wijze een personal trainingstraject te volgen.

Jose Snoeken "Na elk uur PT voel ik me erg goed over mezelf"* 31

Toen ik begon met PT had ik geen specifieke doelstellingen. Ik wilde me in het algemeen beter voelen (sterker, fitter). Elke PT is anders. Mark vraagt naar blessures/klachten en eventuele dingen die je specifiek wilt trainen en past daar de PT op aan. Erg prettig, want zo train je, onder professionele begeleiding, toch precies wat je zelf wilt. Na elk uur PT voel ik me erg goed over mezelf.

Gerrielle Hofmeijer "Ook vind ik dat Mark e.e.a. op een prettige manier begeleidt"* 32

Ik vond het een prima workshop. Je wordt op bepaalde ‘spierknopen’ gewezen waar je je eigenlijk niet bewust van bent. Ik heb thuis ook al even wat pijnpunten gevonden m.b.v. het balletje.
Ook vind ik dat Mark e.e.a. op een prettige manier begeleidt. Goed ook dat mensen bij naam aangesproken worden. Dat kan soms net het verschil maken.

Henk Elsman "De begeleiding herinner ik mij als zeer kundig"* 33

Ik kwam met Mark in aanraking toen ik bij Studio Perfect aan de bar met iemand sprak over mijn beperkingen bij het hardlopen na de operatie aan de quadriceps in mijn linkerbeen. Mark heeft mij
toen uitgelegd wat Trigger Point Therapie inhield.
In het begin was ik sceptisch. Sommige medesporters wisten mij te vertellen dat dat het volgens hun fysiotherapeut weggegooid geld was. Ik liep toen al zo af en toe binnen bij een chiropractor.
Die gaf aan geen enkel probleem te hebben met de Therapie.
Met name mijn schouderpartij werd beter. Ik kwam bv tot de ontdekking dat ik mijn sokken en schoenen bij het bukken kon aantrekken(Alsof ik Langere armen had).
De begeleiding herinner ik mij als zeer kundig.

Marly G "Mijn kleding past weer beter en krijg complimenten over hoe ik eruit zie"* 34

Na mijn zwangerschap waren er wat kg’s blijven hangen die ik er graag van af wilde hebben. Ook had ik gewoon weer even een zogenaamde ‘stok achter de deur’ nodig. Ik voel me weer fit en vitaal en heb zin om te sporten. Mijn kleding past weer beter en krijg complimenten over hoe ik eruit zie. Ook heb ik geleerd niet te gaan lijnen, wel op mijn voeding te letten maar zeker ook goed te eten. Ik voel me daarbij erg goed.Mark is een jonge vent die erg professioneel en motiverend de training overbrengt. De oefeningen waren behoorlijk pittig maar zeer effectief. Ik ben blij dat ik een PT in de hand heb genomen omdat hij me op het goede (sport)pad heeft gezet.

Jaap van Kranenburg "Ook voel ik me lekkerder in m'n vel zitten"* 35

Mijn schouders zaten helemaal vast, en op andere diverse plaatsen (knie, enkel) door artrose pijn.

Triggerpoint werd me bekend door Studio Perfect, na website van Personal Impulse en andere info gelezen te hebben zag ik er wel wat in.

Ik vond de theorie erachter wel logisch, dus was niet erg sceptisch. Wel wist ik dat het geen ideaal zou zijn wat al mijn klachten kon verhelpen.

Nu na de Triggerpoint behandelingen heb ik een betere houding, ik loop rechter op, nu ook versterkt door speciaal schoeisel (MBT). Pijn in gewrichten is afgenomen en beweeglijkheid is toegenomen. Ook voel ik me lekkerder in m’n vel zitten.

De begeleiding van Mark was prima! Rustig, professioneel en plezierig.

Ik kan het anderen aanraden, het is geen wondermiddel maar het helpt, vooral de combinatie van houdingsverbetering en de oefeningen.

Mark, het ga je goed!

Marianne ter Mate "Mijn leven heeft hierdoor een positieve impuls gehad"* 36

Voor ik met de trigger point begon, liep ik met vooruit gebogen schouders. Ik heb gekozen, om bij Mark Trigger Point Therapie te doen, omdat ik van een medesporter goede resultaten had gehoord, en hoopte op hetzelfde.
Na de sessies kon ik merken, dat mijn houding beter was geworden en ik dieper door kon ademen. Ook liep ik rechter op. Mijn benen, die na 2 knieoperaties ook iets krom waren, kon ik nadien ook beter strekken.
Uit bovenstaande kun je wel nagaan, dat mijn leven hierdoor een positieve impuls heeft gehad.
Mark, jouw begeleiding heb ik als prettig ervaren, op een rustige, professionele manier.

Rina Wieringa "Het trainen met Mark heeft me veel gebracht!"* 37

Vanwege zware rug – en nekklachten ben ik met Mark aan de slag gegaan in de sportschool. De begeleiding van Mark en het trainen met hem heeft me veel gebracht! We zijn gestart bij de basis; namelijk een goede houding. Daarna volgde het trainen van de diverse spiergroepen.
Dat levert mij op dat ik aanzienlijk minder klachten heb en stabieler ben geworden in rug en nek!
Mark beschikt over een behoorlijke kennis en een goed luisterend oor. Hij heeft inmiddels al een behoorlijke ervaring opgedaan. In combinatie met zijn streven om te kijken naar wat er wel kan en niet wat er niet kan, levert dit evenwichtige, afwisselende maar zeker ook uitdagende trainingen op!

Silvia Verriet "Mijn houding en balans zijn beter geworden"* 38

Gedurende het sporten heb ik last gekregen van een slijmbeursontsteking in mijn schouder. Mark heeft me geholpen met onder andere de Triggerpoint training en ik ben er weer vanaf gekomen door een keer in de week onder begeleiding goed te trainen. Mijn houding en balans zijn beter geworden. Mark geeft goed les en op een fijne afwisselende manier. Geen dag is hetzelfde. Ik ben zeer tevreden en ga nog enige tijd door met deze manier van trainen.

Remco van Raan "Ik had er gelijk profijt van"* 39

Na een gesprek met Mark wees hij me op zogenoemde Trigger Points en de therapie. De proefles beviel erg goed. Door het werken aan de triggerpoints verbeterd je houding enorm. Ik had er gelijk profijt van. Door de positieve evaring besloten om een aantal sessie te volgen. Verschillende spiergroepen zijn aangepakt. Niet alleen mijn houding is hierdoor sterk verbeterd, maar ook de spierverkrampingen zijn verdwenen. Ik was van tevoren nogal secptisch, maar de Trigger Point Therapie heeft mij positief verrast. Ik kan iedereen die last heeft van spierverkrampingen en/of houdingproblemen deze therapie van harte aanbevelen!

Ruud Bannink "Geen spijt van gehad, vooral omdat het heeft geholpen!"* 40

Bij de Body – Balance kwam ik er steeds weer achter dat mijn korte beenspieren mij behoorlijk beperkten en dat ik ook behoorlijk beperkt was in mijn armbewegingen naar achteren.

De boel zat goed vast. Bovendien deden een aantal oefeningen mij behoorlijk pijn. Hoewel ik behoorlijk sceptisch ben op alle nieuwigheden hoorde ik van collega sporters positieve geluiden.

Dus geprobeerd en daar heb ik geen spijt van gehad vooral omdat
het heeft geholpen! Het heeft soms wel wat pijn gedaan, maar het resultaat was er ook naar. Ik ben een stuk soepeler geworden, en de oefeningen met een tennisbal zijn bij mij nog steeds in gebruik. Ik kan Mark zeker aanbevelen.

Nicolette van den Berg "Van maat 44 naar 36! Strakker in mijn lijf dan voor mijn zwangerschap"* 41

Na mijn zwangerschap kreeg ik een slecht functioneerde  schildklier, die ik niet onder controle kreeg. Ik voelde me lichamelijk en geestelijk niet fit. De resultaten zijn beter dan ik ooit had verwacht! Door de personal training met voedingsschema’s bij Mark functioneert mijn schildklier weer normaal. Ik voel me herboren en vol energie! Ik ben weer terug op mijn oude gewicht, maar veel strakker in mijn lijf dan voor mijn zwangerschap. Nu ben ik al van maat 44 naar 36 gegaan, en in broeken zelfs van maat 33 naar 28! En dat in 5 maanden! Ik heb een fitter en gezonder lichaam gekregen en heel veel complimenten.

Mijn voornaamste beweegreden om Mark als personal trainer te kiezen is omdat hij mij eerst op niveau inschatte, goed naar me luisterde en een spiegel voor hield, toen ik hem voor het eerst ontmoete. Mark geeft volledige persoonlijke aandacht, neemt goed waar, is doelgericht, flexibel en enthousiast. Hij daagt me fysiek en mentaal uit om te presteren met een prettige opbouw, variatie en fun in de trainingen.
Kortom; met Mark als personal trainer krijg je persoonlijke training!

Ellen Geerdink "Ik kan Mark absoluut aan iedereen aanraden, als je er echt iets uit wil halen!"* 42

Anajah Quentin "Mark, een goede aanrader en de beste Personal Trainer die ik ken!"* 43

Hadda Diekman "Ik ben super tevreden over Mark!"* 44

Coen van der Hoek "Ik heb er nu weer zin aan. Ik ben 60 en heb nu toch weer toekomst"* 45

Erwin Snoeken "Waar ik het vooral aan merk, is het spelen met mijn kinderen"* 46

Esther Protzman "Ik voelde me fitter en viel goed af!"* 47

Ik ben gestart met Personal Training bij Mark om ik meer conditie wilde krijgen, afvallen en de beginselen van boksen wilde leren. 1 keer per week trainde in met Mark voor een uur. Hiermee behaalde ik goede resultaten, welke ook van toepassing waren op mijn dagelijkse leven. Ik voelde me fitter, viel goed af en heb leren boksen! De trainingen waren gevarieerd van conditie en kracht op een leuke, maar vooral effectieve manier. De ene keer buiten in spelvorm, de andere keer binnen met intensieve interval trainingen. Mark kreeg mij iedere keer over mijn grenzen heen, waardoor ik goede resultaten heb behaald. Personal Training heeft mij veel geholpen, zelfs nu ik geen trainingen meer volg bij Mark kan ik met vragen nog altijd bij hem terecht. Ik train nu zelf met de schema’s en methoden die ik van hem heb geleerd.

Anja Sleyster ‘’Al na 1 les ging ik al wat rechter op lopen’’* 48

Amanda Reimert “15 cm van mijn buik, ik kan weer trots op mezelf zijn!”* 49

Sinds januari 2015 doe ik Personal Training bij Mark in Deventer.
Ik ben begonnen met Personal Training omdat ik in een jaar tijd 20 kg was aangekomen. Het moment dat ik dat zelf ook door had stond ik voor de spiegel thuis en zag ik iemand anders. Toen ging bij mij ineens een knop om. Ik moest en zou weer wat aan mijn lichaam gaan doen, want ik wilde weer in de spiegel kijken en mezelf weer kunnen zien. Maar ik wist van mezelf dat ik dat niet alleen zou kunnen.

Daarom ben ik op internet gaan googelen en kwam mijn moeder met het idee om een personal trainer in te huren, waardoor ik bij Mark terecht ben gekomen. Door zijn vele goede recensies heb ik een intake bij Mark gepland en door zijn enthousiasme en ervaring heb ik voor Mark gekozen. Mark stelt je op je gemak en geeft je een positieve drive om te beginnen en vooral vol te houden.
Mark geeft je de Personal Training die je nodig hebt, hij motiveert je elke keer weer om door te gaan. Zijn trainingen zijn zwaar, maar elke training heb ik weer nieuwe doelen bereikt. Mijn conditie gaat er hard op vooruit en mijn centimeters worden steeds minder.
Door Mark zijn enthousiasme en openheid heb ik geen training gehad waar ik met tegenzin naar toe ging.

De eerste indruk wat anderen van mij hadden als ik ergens binnen kwam, was een kleine stevige meid met een masker voor zich. Ik lachte wel, maar mijn lach was niet gemeend.
Ik vond mezelf niet meer mooi, ik herkende mezelf niet meer. Ik was eerder altijd een vrolijke en spontane meid, genoot van het leven. Maar toen de 20 kg eraan was merkte ik aan mezelf dat ik niet meer mezelf was. Ik genoot niet meer van mijn leven, ik kwam weinig buiten de deur in die tijd. Mijn vrienden zag ik bijna niet meer, ik ging niet graag meer op stap, ik schaamde me voor mijn lichaam, ik was onzeker en het ergste vond ik nog dat ik niet meer vrolijk was. Tenminste, mijn vrolijkheid was niet gemeend.

Nu ben ik al 15 cm van mijn buik kwijt door Mark zijn hulp. Ik kan weer trots op mezelf zijn! Ik voel me weer zeker, ik voel me fitter, ik schaam mij niet meer voor mijn lichaam en het mooiste is dat ik weer mezelf ben en kan zijn.
Het sporten geeft je energie en Mark geeft je energie.
Ik geniet van mijn leven en ik wil weer genieten van mijn leven.
Het sporten is een deel van mijn levensstijl geworden, wat ik nu niet meer zou willen missen.
In het dagelijks leven merk ik ook goed dat ik ben afgevallen, ik krijg positieve reacties van mensen, houdt activiteiten weer langer vol en ik ben weer flexibel geworden.
Ik dans naast de trainingen van Mark, waar ik ook weer met plezier naar toe ga. Ik kan weer dansen!

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar het is al een mooi begin waar ik trots op ben. Ik ben blij dat ik de strijd met het afvallen en met mezelf ben aangegaan samen met Mark, het voelt goed!!
Mijn complimenten aan Mark, hij kan je tot het uiterst motiveren en door de resultaten die je terug ziet, wil je ook door gaan.
Thanks Mark!!

Emmely "Meer dan 10 kilo afgevallen en eraf gebleven"* 50

In december besloten mijn man en ik om dat jaar in augustus te gaan trouwen. Al tijden had ik het voornemen om meer te gaan sporten, maar ik had gemerkt dat de motivatie in de fitnesszaal vaak snel verdween.

In januari ben ik begonnen met sporten en gezond eten, met als doel om in augustus fit en gezond naar het altaar te kunnen lopen en Mark heeft mij daarbij geholpen.

Met name doormiddel van circuittraining begon ik fitness ook echt leuk te vinden en snel resultaat te zien. Daarnaast was ik er zeker van dat ik de oefeningen ook juist uitvoerde. Ook heeft Mark mij geholpen met mijn houding, door verschillende oefeningen, heeft hij de stand van mijn schouders ‘recht gezet’.

Uiteindelijk ben ik meer dan 10 kilo afgevallen en nu een jaar later is dit gewicht er nog steeds af en train ik met plezier nog steeds zo’n 3 keer per week.

Mark is als personal trainer erg duidelijk en een tikkeltje streng, maar dat is juist goed als je alles uit jezelf wilt halen. In een personal training met Mark doe je altijd meer dan dat je zelf dacht dat je kon! Een aanrader dus, als je het moeilijk vindt om jezelf te blijven motiveren maar wel een duidelijk doel voor ogen hebt.