Daphne

Voorheen sportte ik regelmatig. Ik heb altijd veel plezier in sporten gehad en ook diverse sporten beoefend. Als gevolg van een nieuwe baan/ opleiding en verhuizing ben ik vrij plotseling gestopt met sporten. Ik kwam in korte tijd flink wat kilo’s aan en merkte bovendien dat ik veel minder energie had, waarna ik mij toch weer heb ingeschreven bij de sportschool. Door mijn lage energieniveau merkte ik dat ik mijn plezier in het sporten kwijt was met als gevolg dat ik minder fanatiek trainde en maar weinig resultaten behaalde. 

Sceptisch was ik niet echt, maar ik vond het vooral veel te duur (zeker naast mijn abonnement bij de sportschool). Bovendien was ik van mening dat ik zelf mijn doelen wel kon behalen en daar geen personal trainer voor nodig had. Tot ik een keer een proefles volgde. Ik merkte dat deze training van een totaal ander niveau was en vond het heerlijk om echt het maximale uit mijn lichaam te halen. Echter wel gecontroleerd en onder professionele begeleiding. Ook het type training (waar ik zelf voor kon kiezen) sloot precies aan op mijn wensen; veel explosiviteit en uitdaging. Het argument dat het veel te duur was, vervaagde hierdoor (ik merkte dat het, het dubbel en dwars waard was) en besloot een abonnement voor drie maanden af te sluiten. Inmiddels ben ik tien maanden verder en ben ik nog lang niet van plan te stoppen met Personal training. Het is een investering in mijn gezondheid, ik behaal mijn doelen ruimschoots en vind het veel te leuk. 

Ik ben een groot deel van de kilo’s die ik aangekomen ben kwijt, heb veel meer energie en vooral heel veel plezier in het sporten. Maar nog belangrijker, ik heb zowel mentaal als fysiek veel meer kracht opgebouwd. 

Mark je begeleiding is zeer deskundig en professioneel. Duidelijk is dat je erg veel kennis van zaken hebt. Je kent zeer veel trainingsvormen, oefeningen en geeft heldere, werkzame adviezen met betrekking tot voeding die een blijvend/permanent resultaat geven en bovendien goed hanteerbaar zijn (je kunt gewoon ‘normaal’ blijven eten). Ook luister je aandachtig naar mijn wensen en pas je daar de trainingsprogramma’s op aan. Geen één training is hetzelfde en je zorgt dat het blijvend afwisselend en uitdagend is.  Je let goed op mijn lichaamshouding en bewegingen en je zorgt ervoor dat blessures voorkomen worden waardoor ik, ondanks mijn relatief zwakke knieën, maximaal kan trainen. Daarnaast is het duidelijk zichtbaar dat je veel plezier in je vak hebt, waardoor je mij optimaal weet te motiveren (hoe zwaar een oefening ook is).