Krik Wanschers

Ik lig regelmatig thuis over een paar tennisballen te rollen

Als je ergens geen zicht op hebt dan is dat wel je houding. Mark sprak me aan toen ik mijn twintig minuten deed op een crosstrainer. Opgetrokken schouders die ook nog eens wat naar voren hellen. Ik stond kort door de bocht gezegd nogal krom in de ogen van Mark. Klachten? Ja, natuurlijk. Pijn in de onderrug en inderdaad allerlei knooppunten in de schouders en bovenrug. Mark kneep er even in en ik voelde de pijnscheten over mijn rug lopen.

Van Triggerpoint had ik al eens gehoord via een fysiotherapeut. Hij deed iets met naalden. Mark zou het met tennisballen kunnen. Ik besloot het te doen, vooral omdat je de aangeleerde technieken ook heel erg makkelijk thuis zou kunnen doen. Nu lig ik regelmatig met mijn onderrug over twee tennisballen die ik met duck-tape aan elkaar heb geplakt, te rollen. En wanneer ik merk dat mijn schouders weer gaan hangen, denk ik altijd even terug aan de lessen die Mark me gaf.

Pijn deed het zeker en dat doet het nog steeds wanneer met mijn bovenbeen of onderrug over een tennisbal rol. Maar de verlichting daarna is zoveel lekkerder. Mark had het me allemaal uitgelegd en er ook voor gewaarschuwd. Ik denk dat daarin ook de kracht van de begeleiding zit: Mark verkoopt geen onzin en wanneer je goed oplet heb je voor je hele leven iets aan de lessen.