Titia Peelen

Ik sport al jaren en ben sinds anderhalf jaar als het mogelijk is twee keer per week bij het ‘krachthonk’-gedeelte van Studio Perfect te vinden. Daar ben ik dan bezig met mijn doel: ik kan mezelf ooit een aantal keren op eigen kracht optrekken. Eigenlijk geloofde ik er niet in dat ik dat kan, het lijkt me wel grappig en ach, je moet toch ergens naar toewerken? Ik ben een beetje het type luie sporter: als ik minder dan 3 keer per week train, vindt mijn geest altijd wel een excuus om maar niet te gaan: het regent, ik ben te moe, morgen komt het beter uit,…. En zweten tijdens een training, nuh, da’s niet echt nodig, toch? Ik train omdat ik mijn lichaam gezond, sterk en soepel wil houden. Maar, zo zegt een stemmetje, als je boven de 50 bent, moet je toch accepteren dat je achteruit gaat en je eisen gewoon bijstellen.
Omdat ik slechte knieën heb, zijn bovendien de mogelijkheden bij het trainen wat beperkt. De vooruitgang die ik in het begin boekte, bleef achter. Ook heb ik een mezelf een schouderblessure gegeven door overbelasting. Dat kostte me weer een paar maanden. Voorzichtig dus, niet te snel, maar wat dan wel? Met gezond verstand en soms wat tips van medesporters probeerde ik dus maar wat.

Het werd  op een gegeven moment wat saai, ik deed steeds dezelfde oefeningen, zonder de vooruitgang, dus, tja, wat doe je dan?
Op dat moment kwam Mark ‘in mijn leven’.  Na de TriggerPoint-sessies begon het echte werk. Het trainen. Nou had ik al gezien hoe mensen ‘afgeknepen’ werden door een PT-er, dus ik had hem al gewaarschuwd: dat hoef je bij mij niet te proberen. Nou echt wel, dus. Maar zo subtiel en zo vriendelijk, maar slinks, dat ik uiteindelijk toch op die grens van ‘ja-bekijk-het-maar’ en ‘oh-wat-is-dit-heerlijk’ mijn eigen verwachtingen overtrof en het nog goed voelde ook.
Mark had snel door wat hij moest doen om me fanatiek te maken. En het werkte. Ik kan me nog steeds niet optrekken, maar opdrukken lukt me en kan ik nu gemakkelijk uitbouwen. Mijn lijf is sterker, strakker, mijn spierkracht en mijn zelfvertrouwen zijn gegroeid.
Mark kent zoveel oefeningen, trainingsschema’s en, vooral, alternatieven voor oefeningen die vanwege mijn knieën of om andere redenen niet konden, dat ik hem volledig vertrouwde in de training die hij voorstelde.  Wat ik vooral mooi vind, is dat ik nu zóveel manieren mee heb gekregen om mijn training af te wisselen, dat ik hem niet meer nodig heb. Maar, zo makkelijk komt hij niet van me af. Ik ben echt van plan om hem nog af en toe in te schakelen voor een nieuwe update.
Ik ben óm: een personal trainer is een cadeau aan jezelf!