Heleen Renting

Voor ik ben begonnen met Personal Training bij Personal Impulse in Deventer had ik last van een pijnlijke onderrug, waar ik zelfs niet goed van kon slapen. Mijn conditie was ook niet goed en het voelde hetzelfde als toen ik een jaar of 15 was, totaal out of shape.

Het was tijd voor actie en ik ging googelen naar Personal Training in Deventer, aangezien ik niet weer naar een standaard sportschool wilde gaan. Al gauw kwam ik bij de website van Personal Impulse terecht. Door het lezen van alle reacties van andere ondernemers in Deventer en omgeving raakte ik geïnspireerd en heb ik direct contact opgenomen. Het concept van 30 minuten sprak mij ook erg aan, vooral na het lezen van het boek van Michelle Obama en dan vooral het efficiënt omgaan met tijd.

Nu train ik een tijd bij Personal Impulse en zijn mijn rugklachten volledig weg. Ook merk ik dat ik veel meer spieren en kracht heb in plaats slappe armen, trillende billen en slappe buikspieren. Doordat ik fysiek veel sterker ben voel ik mij mentaal beter. Het gevoel dat ik alles weer zelf kan geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Boodschappen tillen en zware spullen verplaatsen kost geen moeite meer evenals het tillen van de kinderen. Als ik voor een groep sta met ons buitensport bedrijf Ultimate Adventures maakt het ook niet zoveel uit wat er moet gebeuren omdat ik mijn werk goed en zelfverzekerd kan uitvoeren.

De trainingen zijn kort maar krachtig en efficiënt. Ook merk ik dat mijn spieren op de juiste manier belast worden. Elke keer als ik bij Personal Impulse kom heb ik geen idee wat mij te wachten staat, wat ik erg prettig vind. De trainingen worden aangepast op mijn dagelijkse behoeften, zowel zakelijk al privé. Ook wanneer mijn lichaam niet optimaal in staat is om te sporten kan er naar mijn lichaam gekeken worden zodat er bepaalde spieren losgemaakt kunnen worden doormiddel van Trigger Point Therapie.

Sinds wij zijn verhuisd moet ik een half uur rijden om te sporten. Ik kan in de buurt een uur les hebben in de sportschool, maar dan heb ik niet de voldoening die ik hier bij PI in Deventer krijg. Dit heeft voornamelijk met de persoonlijke aandacht te maken. Ik kan wel zelf naar een training gaan maar dan ben je een saboteur van jezelf, er is niemand die jou ziet en ondersteunt om bij het breekpunt te komen. Je bent als mens vaak op zoek naar een comfortabele positie, dit merk ik als ik ga sporten. In mijn beleving loont het meer om onder begeleiding van een kundige trainer te sporten in tegenstelling tot zelfstandig maar wat te doen.

Er hangt een goede sfeer bij Personal Impulse en er is ook ruimte voor een geintje. Ook de onderonsjes met andere deelnemers draagt hier aan bij.

Ik raad mensen aan om bij Personal Impulse te sporten en niet te wachten tot wanneer jij vind dat je lichaam er klaar voor is, Personal Training ondersteunt iemand juist om fysiek en mentaal te ontwikkelen, ongeacht je startpositie.