Judith Overhein

Mijn eerste bezoek aan Personal Impulse was op krukken. Ik had een achillespeesoperatie achter de rug en was net een paar weken verlost van mijn gips. Daarnaast zat ik ook in een burn-out. Dubbel geblesseerd zeg maar…

Als fanatiek voetbalster, zat ik na mijn eerste wedstrijd van het seizoen dus een aantal weken opgesloten in huis met een gipspoot. Het feit dat ik niet kon bewegen frustreerde me enorm! Ik werd er zowel fysiek als mentaal enorm onrustig van, voor zover ik dat niet al was. Na een telefoongesprek met Mark, was ik overtuigd: Bewegen en sporten kan altijd! Tijdens een eerste proefsessie stond ik versteld van de mogelijkheden die er waren om lekker te trainen zonder daarbij je benen te gebruiken. Heerlijk om te ervaren wat allemaal WEL kan. Thanks to the creativiteit van de trainers!

Inmiddels zijn we een half jaar verder en ik kan bijna alles weer met mijn voet. Het sporten heeft mijn herstel enorm bevorderd. Balans is heel erg belangrijk. Sommige momenten wilde ik te snel en andere momenten vond ik het lastig mezelf te blijven uitdagen. Samen met de trainers lukte het om hierin balans te vinden met als resultaat een voorspoedig herstel. Daarnaast voel ik me een stuk sterker dan voorheen.

Ook mentaal heb ik veel winst behaald mede dankzij Personal Impulse. Ook hierin is voor mij balans het sleutelwoord. Niet te snel, niet te langzaam. Sommige trainingssessies is er meer gepraat dan getraind. Daarnaast gaf het trainen me houvast in de periode dat ik noodgedwongen thuis zat. Ik had een doel die dag, ik kon negatieve energie kwijt tijdens het trainen en voelde me opgeladen wanneer ik weer naar huis ging.

Ik heb weer een heleboel bewegingsvrijheid fysiek gezien. In mijn dagelijks leven word ik niet meer belemmerd en beetje bij beetje kan mijn lijf weer zo ongeveer wat het voor de operatie kon! Ik ben weer voor een deel aan het werk en ik voel me een stuk energieker en vrolijker!

Ik vind het heerlijk dat ik een half uur volle bak kan knallen en dan is het klaar! De hele training heb ik het gevoel dat ik alles kan geven, zonder dat ik tussendoor de klok check of ik al bijna klaar ben. Daarnaast is elke training anders, altijd. Vind ik heel prettig! Maakt het nooit saai! En hoe fijn is het dat je geen sleuteltje krijgt met een schemaatje en vast programma. De trainingen zijn altijd perfect op je afgestemd. Geen standaard aantal herhalingen, maar wat je kunt op dat moment!

De trainers zijn super enthousiaste, creatieve en betrokken mannen. Met name in het begin viel het me op hoe creatief en flexibel ze zijn in het bedenken of aanpassen van oefeningen toen ik nog op krukken liep. Ze zagen dit niet als last (zoals ik het zelf zag) maar als een uitdaging! Verder weten ze waar ze mee bezig zijn en dat vind ik belangrijk. Er wordt je uitgelegd waar je mee bezig bent en wat je zou moeten voelen en je wordt goed gecoacht op je uitvoering wanneer nodig.
Ook buiten de trainingen, bij vragen over voeding of fysieke klachten zijn ze bereikbaar voor je via app of mail.

De ruimte is een soort van apenkooi voor grote mensen maar dan netjes, haha. Geen loopbanden, of fietsen, maar allerlei materialen waar de trainers 100 verschillende oefeningen mee weten te doen.
De sfeer vind ik heel erg prettig. Ik ben helemaal niet zo’n sportschooltype, waardoor ik in reguliere sportscholen waar ik wel eens een blauwe maandag heb gesport me niet thuis voelde. Hier heb ik dat nog nooit gehad. De betrokkenheid, laagdrempeligheid, gezelligheid maar ook professionaliteit, maken dat je je snel thuis voelt bij Personal Impulse.
Meestal ben je met maximaal 3 deelnemers tegelijk in de ruimte aan het trainen. Hierdoor heb je lekker de rust en ruimte.

Ik zou het zeker iedereen aanraden. Als je houdt van een gezellige, informele sportschool met betrokken trainers die je hard laten werken, waar aandacht is voor jou als persoon, zowel fysiek als mentaal, dan ben je aan het goede adres bij Personal Impulse!