Karin van Veen

Voor ik bij Personal Impulse ben begonnen Sportte ik één keer per week in groepsverband in de sportschool, maar dit hielp niet echt om conditie en kracht te verbeteren.

Mijn schoonzus en dochter volgden al Personal Training bij Personal Impulse. Tijdens corona hebben wij een sport schuur in de tuin gehad en kwam Mark bij ons thuis om training te geven. En toen dat klaar was vroeg mark “Moet jij ook niet een keer?” en toen dacht ik misschien is dat helemaal niet zo’n slecht plan. Vooral vanwege de veiligheid voor mijzelf dat ik met de juiste gewichten train en met een goede lichaamshouding zonder de uitdaging te verliezen.

Nu merk ik dat ik meer power in mijn lichaam heb gekregen en kan ik zelfs op een festivalletje een beetje mee springen;). Ik heb veel meer energie om leuke dingen te doen en zit ook lekker in m’n vel en ervaar veel meer positiviteit. Het feit dat ik gewoon weer gewichten kan optillen, daar word ik wel heel erg blij van! Het heeft mij echt veel gebracht.

Het emotioneert mij als ik eraan terug denk waar ik vandaan kom. Ik kon en mocht niks, alleen mijn arm laten hangen en kon nog niet eens fatsoenlijk slapen. Nu kan ik weer zwaardere dingen kan vasthouden, dat ik het boven mijn hoofd vast kan houden, dat zijn wel de dingen die tellen, daar ben ik echt blij mee!

Als ik naar een normale sportschool was gegaan was ik uiteindelijk helemaal niet meer gegaan. Vooral omdat ik dat dan niet meer durf en ik niet weet wat wel en niet verantwoord is. Ik weet niet als ik iets oppak welke spieren ik gebruik en dat is wel waar de trainers mij flink in gestuurd hebben. Uit mezelf had ik het nooit meer gedaan, dan had ik er niet zo bijgezeten als ik er nu bij zit, dat weet ik 100% zeker. Dan was ik denk ik een oud vrouwtje geworden ;p.

Ook heb ik geleerd om mijn grenzen te kunnen aangeven, focus te houden, goed na te denken over wat ik zelf wel en niet wil. Dat je lichaam uiteindelijk iets doet waar je niet om gevraagd hebt en waar je maar mee hebt te dealen, dat maakt wel dat je dingen anders gaat bekijken, daarbij helpt het sporten bij.

Het is heel fijn dat het niet zo druk is en dat je niet hoeft te wachten bij een apparaat omdat iemand nog 5 minuten op zijn telefoon moet zitten om alle sociale mediaplatformen te bekijken. Dit is gewoon een half uur, intensief en effectief trainen dat ik soms denk ‘pfoe hoe kom ik nu nog thuis’.

Alle trainers zijn stuk voor stuk hartstikke aardig en weten heel goed wat ze doen. Aanmoediging is altijd aanwezig maar het is niet zo dat het allemaal maar moet (ik zei 30 keer!! Met een zweepje). Ik vind dat de trainers zich goed kunnen verplaatsen in de persoon en omdat er sport op maat gegeven wordt. De wederzijdse flexibiliteit vind ik ook heel erg prettig! Personal Impulse is echt een aanrader!