Sander Matser

Al jaren sportte ik zo’n 3 a 4 keer in de week. Alleen, zonder echt programma of doel. Fit blijven was het belangrijkste. De hoeveelheid trainingsuren stonden echter niet in verhouding met de verbeteringen. Daarnaast liep ik door overtraining regelmatig blessures op.

Via mijn werk kreeg ik de mogelijkheid een halfjaar onder begeleiding te trainen om van blessures af te komen en meer inzicht te krijgen in mijn eigen fysiek. Dat werd Personal Impulse (PI).

Door middel van Trigger Point therapie ging het beter met mijn blessure en werd mij verteld wat ik thuis kon doen om blessures voor te blijven. Bij PI hebben ze mij laten zien waarom ik liever duursport dan zware krachtsport doe. Hoe mijn lichaam in elkaar zit en wat ik fysiek kan terwijl het mentaal niet altijd zo lijkt. Vooral mentaal moet je je kunnen overgeven aan de trainers als je het maximale uit je zelf wilt halen.

En dat is een groot voordeel van PI. Ze hebben meerdere trainers met allemaal een andere aanpak waardoor er altijd wel een trainer is die aansluit bij wat jij voor jouw training nodig hebt. Ze zijn allemaal zeer bekwaam in hun vak. Hoewel ik al jaren sport, ik ben 41 en sport vanaf mijn 7e, kreeg ik elke training weer nieuwe uitdagende oefeningen die ik totaal niet kende. En waar ik genoeg spierpijn van kreeg. En dat is ook een beetje de filosofie van PI. Geen grote apparaten maar functionele training en diversiteit in de oefeningen. Je lichaam krijgt niet de gelegenheid te wennen aan een oefening waardoor het geprikkeld blijft. Zij willen echt dat jij het beste uit je zelf kunt halen als jij dat wilt. 

De trainers zijn zeer betrokken en de zaal is overzichtelijk, schoon en  met goeie spullen. De sfeer is informeel. Ze werken 1 op 1 of met hele kleine groepen. Je hebt niet het gevoel dat je bekeken wordt door anderen. En dan nog…iedereen heeft het even zwaar ☺.

Wil jij verder komen in jouw training, heb je een stok achter de deur nodig, zoek je goede begeleiding en afwisseling? Dan is Personal Impulse een goeie keuze.