Svenne Oppelaar

Omdat ik wat kilo’s kwijt wilde, ben ik begonnen met sporten in de sportschool. 2x per week spinnen en 1 á 2 keer per week daarbij cardio training. Soms stond ik per sportsessie wel 1,5 uur op de crosstrainer om maar calorieën te verbranden. Ook deed ik wel eens een lesje body pump maar omdat ik snel last van mijn rug kreeg, ben ik daar mee gestopt. Ten eerste merkte ik dat alle uren in de sportschool weinig effect op mijn lichaam had. De overtollige kilo’s bleven zitten. Dit ontmoedigde enorm en dat resulteerde erin dat ik de ene week 4x in de sportschool te vinden was en vervolgens weer 2 weken helemaal niet. 

Door PT te gaan volgen, had ik een stok achter de deur en een garantie dat wat ik deed ook echt effectief was. Van 4 keer in de week 1,5 uur op de crosstrainer naar 3 keer in de week een half uurtje met een verbluffend resultaat. Ten tweede wilde ik er van af dat ik ongeveer elk half jaar door mijn rug ging en 2 weken niet mobiel was. Hiervoor moest ik de spieren in mijn buik en rug trainen maar dat wilde ik dan wel onder de juiste begeleiding doen.

Door de juiste core trainingen is mijn rug goed sterk geworden en heb ik nagenoeg geen last meer van rugklachten. Mijn lichaam is sterker geworden en ik heb nu 2 broekmaten kleiner dan voorheen. Ook heb ik meer uithoudingsvermogen en energie gekregen sinds ik personal training volg.

In de tijd dat ik bij Personal Impulse begon, was ik ook net aan een nieuwe baan begonnen. Ik was hier wat onzeker over en vroeg me af of ik het niveau wel aan zou kunnen. Hier heb ik veel over gepraat tijdens de trainingen en Mark heeft me laten inzien dat het zinloos is om aan jezelf te twijfelen. Pak de dingen aan, je kan altijd meer dan je denkt. De trainingen hebben mij veel meer zelfvertrouwen gegeven en dat heeft effect op alles in mijn leven. Door minder aan jezelf te twijfelen, wordt alles makkelijker. Doordat jezelf meer open staat, reageert je omgeving daar over het algemeen ook weer positief op. Ik ben vrolijker en kom zelfverzekerder over waardoor alles in het leven makkelijker gaat.

De trainingen zijn top. Afwisselend en uitdagend. Doordat je direct gecorrigeerd wordt als je lichaamhouding niet helemaal goed is, durf ik ook een stapje verder te gaan. De trainers weten wat ik kan en ik kan er op vertrouwen dat ze vanuit dat uitgangspunt trainen. Dus de grens opzoeken zonder er overheen te gaan. Dat maakt mij beter en dat geeft het beste resultaat. Wanneer ik niet goed in mijn vel zit, wordt dit direct opgemerkt en word ik uitgedaagd om na te denken over de situatie die ervoor zorgt dat ik niet goed in mijn vel zit. De trainers weten dat ik dat prettig vind en dat dit voor mij goed werkt.

De trainers zijn zeer prettig. Ik word uitgedaagd zonder overdreven gepusht te worden. Tijdens de training wordt er ook een hoop lol gemaakt. Elke training vliegt voorbij maar is wel goed voor spierpijn de volgende dag.

De ruimte is prima. Groot genoeg en genoeg materiaal om afwisselende lessen te krijgen. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Het is absoluut geen kijken en bekeken worden. Iedereen is daar voor zichzelf en met een eigen doel. Wel wordt er regelmatig een praatje en een geintje gemaakt. Soms train ik met andere leden. Dit is leuk omdat je weer uitgedaagd wordt en soms is het gewoon vooral gezellig.

Ik zou Personal Impulse zeker willen aanraden! Het is leuk, gezond en de trainers staan voor je klaar met een mentaal steuntje als je dit nodig hebt.

Ga zo door!